Vállalati Youtube-csatorna esetén szükség lehet arra, hogy akár egy munkatársnak, akár külsős személynek hozzáférést nyújtsunk a Youtube csatornánkhoz.

Szerencsére ez nagyon egyszerű, csupán követned kell a következő lépéseket:

  1. Jelentkezz be a Youtube csatornádba (fontos, hogy ezt azzal az e-mail címmel tedd, amelyhez kapcsolódó csatornához kívánsz hozzáférést adni valakinek)
  2. Menj a Youtube Studio oldalára: https://studio.youtube.com/
  3. Ezután menj a jobb oldali oszlopban lévő “Beállítások” menüpontra
  4.  Miután rákattintottál a Beállításokra, egy ablak fog megjelenni
  5. Az ablakban lépj az “Engedélyek” opcióra
  6. Itt látni fogod a csatornatulajdonost is (ez akkor lehet hasznos, ha te csak kezelő vagy és valamilyen okból szeretnéd megtudni, hogy ki a tulajdonos és milyen e-mail címen éred el)
  7. Kattints a MEGHÍVÁS-ra, és írd be annak a személynek az e-mail címét, akivel meg szeretnéd osztani a Youtube-csatorna hozzáférésed

7. Itt többféle szerepet is kiválaszthatsz az illetőnek:

  • Kezelő: Hozzáadhat és eltávolíthat más felhasználókat, valamint minden elemet szerkeszthet. Nem törölheti a csatornát.
  • Szerkesztő: Minden elemet szerkeszthet. Nem adhat hozzá és nem távolíthat el más felhasználókat; nem törölhet videókat, sem a csatornát; és nem köthet szerződést.
  • Megtekintő: Bármit megnézhet. Semmit sem szerkeszthet.
  • Megtekintő (korlátozott): A bevételre vonatkozó adatokon kívül bármit megnézhet. Semmit sem szerkeszthet.

8. Kattints a “Mentés” gombra

Youtube-csatorna hozzáférés módosítása vagy eltávolítása:

  1. Jelentkezz be a Youtube csatornádba (fontos, hogy ezt azzal az e-mail címmel tedd, amelyhez kapcsolódó csatornához kívánsz hozzáférést adni valakinek)
  2. Menj a Youtube Studio oldalára: https://studio.youtube.com/
  3. Ezután menj a jobb oldali oszlopban lévő “Beállítások” menüpontra
  4. Miután rákattintottál a Beállításokra, egy ablak fog megjelenni
  5. Az ablakban lépj az “Engedélyek” opcióra
  6. Válaszd ki az eltávolítani kívánt személyt, majd kattints a legördülő menüre.
  7. Válassz új szerepet, vagy kattints a Hozzáférés eltávolítása lehetőségre.
  8. Kattints a “Mentés” gombra

A Youtube további megjegyzései:

Te vagy felelős az azon személyek által végzett műveletekért, akiknek hozzáférést adtál a csatornádhoz. A csatornához való hozzáférés a privát videókat és lejátszási listákat is érinti. A meghívók e-mailben érkeznek majd, és 30 nap után lejárnak

Az engedélyek jelenleg még nem érvényesek bizonyos csatornafunkciókra és a YouTube egyes részeire, például:

  • a Studio által egyelőre nem tartalmazott funkciók, például az infókártyák és a záróképernyők;
  • az Élő irányítóközpont;
  • a YouTube.com és a YouTube alkalmazások (köztük a Studio Mobile).

Ezeket a funkciókat tulajdonosi szereppel lehetséges elérni.

Szükséged lenne némi támogatásra a Youtube csatornád működtetéséhez? Youtube SEO és marketing szolgáltatásaink célja, hogy segítsenek növelni a követőid, az érdeklődőid és a vásárlóid számát!